Scrumbia – alimentul medicament

Metabolic Balance Bucuresti Intelligentlife

 

Sezonul nutrienților

Suntem în plin sezon al scrumbiei. Începând cu luna Martie, când intră în Dunăre și până în luna Mai, când se reîntoarce în Marea Neagră, avem timp suficient să ne “reîncărcăm bateriile” cu prețioasele substanțe nutritive pe care acest pește le deține.

La trecerea din mare în Dunăre, datorită diferenței de temperatură și salinitate a apei, se produc schimbări majore în metabolismul lipidic al peștelui cu producerea de principii active ce determină la om scăderea colesterolului și trigliceridelor.

scrumbie omega 3

Beneficiile alimentului

Conținutul ridicat în acizi grași polinesaturați contribuie la scăderea riscului de cancer esofagian, colon, ovarian, mamar, prostată.

Acest pește marin devine, pentru o scurtă perioadă de timp, alimentul complex înzestrat cu valențe terapeutice deosebite – medicamentul care echilibrează lipidele din sânge și reduce depozitele ateromatoase de la nivelul arterelor.

Profitați din plin de alimentul medicament oferit de Natură pentru a vă reechilibra organismul în anotimpul cel mai nevralgic – primăvara.

 

Important

  • Grăsimea de scrumbie este de foarte bună calitate- conține foarte puține grăsimi saturate, în schimb predomină acizii grași polinesaturați Omega 3
  • Proteinele din pește au o valoare biologică mare, 83, nu conțin colagen și sunt foarte ușor digerabile
  • Conțin vitaminele liposolubile A și D iar conținutul în minerale nu este de neglijat: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu

 

Intelligentlife, good food,good life.