Calculează-ţi indicele de masă corporală

Folosește aplicația noastră pentru a-ți calcula indicele masei corporale.

De ce este important să îți afli indicele de masă corporală (IMC)? Pentru că există o corelație între afecțiunile metabolice și indicele masei corporale (BMI, body mass index în limba engleză).

Supraponderalitatea și obezitatea sunt cele mai periculoase probleme de sănătate în ziua de azi. Sunt un factor major în scăderea calității vieții, motivul multor boli metabolice și o cauză tot mai recurentă în creșterea morbidității.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 50% din populația lumii va fi obeză până în 2025 iar România este deja pe locul doi în Europa la obezitate infantilă.

Masculin Feminin

INDICELE DE MASĂ CORPORALĂ PENTRU TINE ESTE

0.0
OK

GREUTATEA IDEALĂ PENTRU
ÎNĂLȚIMEA, SEXUL și VÂRSTA TA ESTE:

0
kg

SUBPONDERABILITATE

Un IMC mai mic de 18,5 pentru înălțimea ta înseamnă o cantitate de grăsime foarte scăzută. Acest lucru poate indica o problemă de sănătate. Adoptă o alimentație sănătoasă și fă exerciții fizice pentru a-ți crește apetitul și masa musculară. Nu neglija controalele medicale periodice.

GREUTATE NORMALĂ

Felicitări, ai greutatea ideală. Un IMC cuprins între 18.5 – 24.9 nu prezintă riscuri la boli de inima, diabet sau tensiune arterială mare.

Nu neglija controalele medicale periodice.

*Dacă prezinți acumulare de țesut adipos în jurul taliei sau ai un istoric de grăsime viscerală îți recomand o vizită la cabinetul nostru pentru realizarea unei evaluari cu un cântar cu bioimpedanță.

SUPRAPONDERABILITATE

Ai o greutate prea mare pentru înălțimea ta. Ești predispus la riscuri moderate de probleme de sănătate. Trebuie să acorzi o atenție mai mare alimentației tale și regimului de mișcare. O alimentație echilibrată și exerciții fizice moderate regulate te pot aduce la greutatea optimă. Majoritatea persoanelor aflate în acest interval, prezintă un risc care nu poate fi neglijat de boli ale inimii, diabet tip 2 sau tensiune arterială ridicată.

OBEZITATE DE GRADUL I

Acest IMC reprezintă obezitate de gradul I iar studiile epidemiologice ne informează ca 22% din populația adultă se încadrează în această categorie.

Mai simplu, ai o greutate mult prea mare pentru înălțimea ta. Persoanele situate în acest interval prezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare, diabet, accidente vasculare și anumite tipuri de cancer.

Recomandăm în viitorul apropiat o vizită la medic și adoptarea unui plan de nutriție personalizat.

OBEZITATE DE GRADUL II

Ai o greutate mult prea mare pentru înălțimea ta. Persoanele situate în acest interval prezintă un risc foarte ridicat de boli cardiovasculare, diabet, accidente vasculare și anumite tipuri de cancer.

Recomandăm o vizită în viitorul imediat la medic și adoptarea unui plan de nutriție personalizat.

OBEZITATE MORBIDĂ

Un IMC mai mare de 40 indică o greutate enorm de mare pentru înălțimea ta. Persoanele situate în acest interval prezintă un risc extrem de ridicat de boli cardiovasculare, diabet, accidente vasculare și anumite tipuri de cancer.

Recomandăm o vizită fără amânare la medic și adoptarea cât mai urgentă a unui plan de nutriție personalizat.

Disclaimer

Acest calculator IMC nu ține cont de nivelul masei tale musculare și de alți factori personali.  Simularea este bazată pe corelații statistice. Rezultate nu sunt relevante pentru sportivii de performanță. Pentru o evaluare personalizată și cu un nivel de acuratețe corect, te invităm la clinica noastră din sectorul 5, Intelligent Life, pentru o cântărire specializată cu un cântar medical cu bioimpedanță.

Îți recomandăm cântărirea specializată cu bioimpedanță în special dacă:

  • •   ai multe kilograme în plus
  • •   prezinți acumulare de țesut adipos pe talie
  • •   ai un istoric de grăsime viscerală mare
  • •   ai un istoric de diabet, alte boli metabolice sau boli cardiovasculare în familie