Infertilitate/Fertilitate

Metabolic Balance Bucuresti Intelligentlife

 

Infertilitate/Fertilitate

Subiect delicat, de o mare sensibilitate psihoemotionala,infertilitatea beneficiaza in prezent de metode si tehnici bine puse la punct pentru a face parinti fericiti din cuplurile infertile.

Ce influenteaza fertilitatea?

Stilul de viata

Este deosebit de important abordarea unui stil de viata sanatos atunci cand se are in vedere rezolvarea infertilitatii in mod natural sau printr-o tehnica de reproducere umana asistata. Este punctul de plecare in care trebuie avut in vedere:

 1. 1. consumul de alcool si fumatul excesiv, extrem de daunatoare pentruovogeneza si spermatogeneza
 2. 2. managementul stresului , cu influente negative pe hipotalamus, hipofiza.
 3. 3. respectarea ritmului circadian cu protejarea bioritmului intern; orice abatere determinacresterea secretiei de prolactina cu afectarea FSH,LHsi anovulatie.
 4. 4. respectarea orelor de somn pentru a avea un somn odihnitor, cu refacerea organismului
 5. 5. evitarea infectiilor virale, in special HPV (la persoanele infectate virusul fiind prezent in ovul sau spermatozoid) pecum si a infectiilor bacteriene printr-o imunitate buna care sa contracareze orice agresiune virala sau bacteriana.

 

Alimentatia

Indiferent care este cauza infertlitatii sau modalitatea de rezolvare, alimentatia trebuie sa constitue punctul de plecare al oricarei terapii, in special cand este vorba de ovare microplichistice, endometrioza, femei subponderale sau infertilitatea din obezitate. Alimentatia trebuie sa fie diversificata si completa,aducand organismului aportul energetic si nutritiv, constituind" combustibilul" si in acelasi timp" medicamentul" care asigura buna functionare.

 1. 1. deosebit de daunatoare este o alimentatie excesiva cu o secretie mare de insulina,cu rezistenta la insulina ce atrage dupa sine dezechilibre hormonale si metabolice ce se rasfrang asupra ovarului( testicol).
 2. 2. dietele restrictive, cu un aport energetic si nutritional sub necesitatile organismului, determina o adevarata degringolada hormonala cu cicluri neregulate, anovulatie si amenoree, uneori cu instalarea menopauzei precocechiar sub 30ani.

 

Metabolic Balance

cu ce te poate ajuta?

 • Prin insusi mecanismul intrinsec de actiune care defineste acest concept de nutritie: interactiunea perfecte a substantelor nutritive (alimente) cu " chimia" interna a organismului determina reactii ce corecteaza dezechilibrele hormonale si metabolice angrenate in mecanismul infertilitatii.
 • Printr-o selectie riguroasa a alimentelor, in functie de acuratetea datelor furnizate
 • Prin indrumare,consiliere si supraveghere medicala pe tot parcursul programului Metabolic Balance.

 

Metabolic Balance Intelligentlife

acorda o importanta deosebita

 • Circumstantelor speciale care definesc infertilitatea fiecarei persoane mentionate in observatiile clinice de catre medicul consilier.
 • Analizelor de sange standard alaturi de analizele specifice pentru infertilitate.
 • Datelor referitoare la starea de sanatate in general si a aparatului reproducator in special.

            Toate aceste date sunt luate in calcul pentru alcatuirea planului de nutritie personalizat, oferit de Metabolic Balance Intelligentlife.

 

Obiectivele Planului de Nutritie Personalizat

 

1. Normalizarea greutatii corporale, daca se impune

2. Aportul corect de nutrienti care sa asigure CORECTAREA dezechilibrelor existente:

 • proteine complete care sa contina cei 8 aminoacizi esentiali, fara de care nu este posibila reinoirea celulara a tesuturilor si sinteza hormonilor din organism
 • lipide polinesaturate cu un raport optim omega3/6 din uleiuri presate la rece, galbenus de ou, peste. Cand acest raport este crescut( prin consum de alimente necorespunzatoare), in organism este sintetizat Factor Inflamator Intern ce determinao stare de inflamatie cronica omniprezenta in ovare micropolichistice,endometrioza,boala inflamatorie pelvina etc.
 • prezenta colesterolului in alimentatie( ou,carne,branzeturi) in cantitati adecvate fecarui organism, stiut fiind ca de la nucleul de colesterol pleaca sinteza hormonilor steroizi la ambele sexe.
 • glucide de bunacalitate din fructe, legume, cereale integrale.
 • vitamine si oligoelemente minerale, absolut indispensabile, o atentie deosebita fiind acordata: vitaminelor B,vitamina C, vitamina D, Fe, Se, Zn, cu o implicare directa in sistemul endocrin sexual.

Fiecare nutrient are rolul lui bine definit in organism. Atunci cand lipseste sau este in cantitati insuficiente, determina prejudicii importante, in special aparatului reproducator, atat la femei cat si la barbati.