Întrebări frecvente

Cât durează programul?

Programul Metabolic Balance este structurat astfel:

Etapa pregătitoare - 2 zile pentru a pregăti organismul pentru schimbarea obiceiurilor alimentare și pentru a evita senzația de foame.

Etapa de reechilibrare severă – min. 14 zile; se consumă doar alimentele permise de pe lista individuală și se beneficiază de îndrumare îndeaproape din partea consilierului Metabolic Balance, Dr. Ana Karimzadeh.

Etapa de reechilibrare lejeră - câteva săptămâni până la atingerea obiectivului; se includ și alte alimente în planul alimentar, inclusiv câteva mese excepționale. Se pot testa alimente noi și, alături de consilierul Metabolic Balance, poți decide dacă rămân sau nu în planul tău personalizat.

Etapa de menținere - nelimitată, o urmezi tot restul vieții. Asigură echilibrul nutrienților și previne apariția fenomenului yo-yo adică îngrășarea ulterioară specifică dietelor.

Cum se realizează planurile personalizate de nutriție în cadrul programului Metabolic Balance?

În prima ședință consilierul Metabolic Balance, Dr. Ana Karimzadeh va realiza anamneza și va lua o probă de sânge, pentru a centraliza rezultatele și datele. Acestea sunt trimise la Institutul Metabolic Balance din Germania pentru ca un program computerizat, supervizat medical, să le prelucreze. Ulterior este generat planul de nutriție care îți va fi înmânat de consilierul acreditat de Metabolic Balance. Pe parcursul celor 4 etape vei fi susținut, îndrumat și consiliat profesionist în așa fel încât să te bucuri de rezultate în cel mai scurt timp. 

Vei fi susținut de către un consilier Metabolic Balance pe parcursul celor 4 etape ale programului, în așa fel încât să te bucuri de rezultate în cel mai scurt timp.

Cât de rapid voi slăbi cu Metabolic Balance?

Metabolic Balance ajută la un slăbit sănătos relativ repede, dar este și de durată, deși nu este o dietă în adevăratul sens al cuvântului. Reechilibrarea severă din etapa a doua pune bazele unui progres rapid, deoarece planul trebuie urmat cu strictețe. Clienții supraponderali își pot atinge obiectivul în 1-2 luni, iar cei în situația de obezitate în 4-6 luni.

Cât de mult pot spera să slăbesc cu Metabolic Balance?

Rezultatele diferă în funcție de organism. Clienții care suferă de obezitate pot da jos până la 30-40 kilograme, cei ușor supraponderali atingând obiectivul mai rapid. Mulți clienți pierd încă din primele 2 luni ale programului în jur de 10-15 kilograme. Dacă planul este respectat, rezultatele nu se lasă așteptate.

Care este diferența între Metabolic Balance și dietele de slăbit?

Metabolic Balance este un program de nutriție, adecvat punctual fiecărei persoane, care urmărește reechilibrarea metabolică cu reglarea greutății corporale. Conceptul Metabolic Balance își dorește să prevină bolile asociate cu sindromul metabolic (diabet tip 2, boli cardiovasculare, alte boli metabolice), precum și agravarea bolilor deja existente (hipertensiune arterială, dislipidemie, arterioscleroză, etc.)

Metabolic Balance este un stil de viață, nu o dietă care încurajează înfometarea. Dietele, chiar dacă dau rezultate pe termen scurt, au o problemă fundamentală pe termen lung. Prin înfometare, corpul tău va primi semnale că trebuie să consume mai multe alimente pentru a-și face rezerve. Ceea ce aduce ca rezultat acumularea  țesutului adipos. Așa apare efectul yo-yo, fenomenul de îngrășare care apare după diete.

Planul alimentar personalizat Metabolic Balance este conceput de așa natură, încât corpul să nu duca lipsă de nutrienți, ajungând la slăbit fără yo yo.

Multe diete au avut un efect pozitiv doar pe termen scurt. De ce e diferit programul Metabolic Balance?

Pentru a crea planul personalizat de nutriție, Metabolic Balance ia în considerare datele tale de laborator, istoricul tău medical, obiceiurile și preferințele tale alimentare. În planul alimentar îți este asigurat aportul optim de proteine, carbohidrați, grăsimi și minerale. Astfel, corpul tău nu intră în alertă cum se întâmplă în cazul dietelor.

În cazul ocaziilor speciale, sau în cazul unor excese de moment vei reveni pentru câteva zile la echilibrarea severă. Planul echilibrat de nutriție personalizată este o soluție realistă și flexibilă pentru reglarea greutății corporale pe termen lung.

Pot urma un plan de nutriție personalizat Metabolic Balance fără asistența unui medic-consilier?

Succesul a unui plan de nutriție Metabolic Balance și rezultatele de durată nu pot fi obținute fără ajutorul unui consilier acreditat Metabolic Balance. Motiv pentru care refuzăm înscrierea în program a persoanelor ce doresc să îl urmeze pe cont propriu.

Consilierul îți va monitoriza progresul, îți va oferi informații competente și te va susține în momentele dificile – profită de susținerea lui!

Trebuie să mențin pe viitor același mod de alimentație ca în etapa de reechilibrare severă?

Nu. După adaptarea la noua alimentație, în etapa 2 și 3, planul alimentar personalizat devine mai relaxat.

Este necesar să urmezi anumite reguli după etapa de echilibrare severă, dar vei începe să experimentezi cu noi alimente, incluzându-le treptat în plan. Doar în cazul unui exces momentan, vei reveni scurt la etapa de echilibrare severă.

Voi avea senzația de foame în faza severă? Îmi va influența productivitatea?

Cu toate că vei mânca mai puțin decât înainte, vei mânca mai încet și mai sănătos. Hrănindu-te echilibrat și asigurându-i corpului nutrienții necesari, după mese te vei simți sătul. Între mese trebuie să bei multă apă, pentru a rămâne hidratat.

Este recomandat, dacă resimți oboseală, să mergi mai devreme la culcare

Un vegetarian strict poate participa la programul Metabolic Balance?

Deficiențele nutriționale ale unei alimentații vegane reprezintă un motiv pentru care nu recomandăm acest tip de alimentație, decât pe un timp limitat. În planurile personalizate se regăsesc combinații echilibrate de alimente vegetale, dar recomandăm reîntoarcerea ulterioară la o alimentație bazată pe alimente de origine vegetală și animală.

O alimentație lacto-ovo sau lacto-vegetariană este posibilă și pe termen lung.

Cât costă programul Metabolic Balance?

Prețul programului de nutriție Metabolic Balance include: contravaloarea planului personalizat de nutriție realizat de Institutul Metabolic Balance din Germania (cca. 30% din prețul total) și contravaloarea sesiunilor de consiliere individuală oferite de consilierul acreditat (cca. 70% din valoarea programului). Programul include un număr minim de 7 sesiuni de consiliere acoperind toate cele patru faze ale programului.

Analizele de laborator nu sunt incluse în preț, se achită separat, direct la laboratorul ales. 

Programul Metabolic Balance nu se poate deconta prin CNAS. 

Pentru persoanele care doresc să participe și au un buget limitat există și opțiunea participării la consiliere de grup. 

Pentru a afla informații despre oferta valabilă acum în cadrul clinicii Intelligent Life te rugăm să ne contactezi la adresa office@intelligentlife.ro.