Ovarele micropolichistice - Dușmanul tăcut al sănătății feminine

Metabolic Balance Bucuresti Intelligentlife

 

Cine se confruntă cu ovare micropolichistice?

Ovarele micropolichistice sunt o afecțiune nepermis de frecventă în rândul femeilor, chiar și cele de vârstă tânără.

Unele dintre femei știu de această afecțiune. Mai ales cele care au 5-6 menstre pe an, nu rămân însărcinate, iar dacă au avut o sarcină, fie au avut avort spontan, fie au născut prematur.

Altă categorie, mai numeroasă, este cea a femeilor care descoperă întâmplător, la examinarea ecografică, că au ovare micropolichistice. Aceastea au menstre regulate, lunare, și au avut sarcini.

Aspectul clinic caracteristic este “tipul android” cu:

 • umeri lați
 • torace mare
 • grăsime abdominală în exces
 • musculatură bine dezvoltată
 • șolduri înguste
 • piele și păr gras

Aspectul ecografic este definitoriu.

Cauza concretă a bolii nu a fost descoperită, dar în mod sigur există o anomalie hormonală ce împiedică evoluția normală a foliculilor ovarieni, astfel încât în ziua a 14-a să rămână un singur folicul matur să ovuleze.

 

Ce rol are nutriția

Datele clinice și investigațiile hormonale au demonstrat că există o legătură indiscutabilă între secreția de insulină - dezechilibrul metabolismului glucidic, și degringolada hormonală ovariană.

Cauzele principale sunt:

 • o alimentație dezechilibrată
 • consum mare de carbohidrați
 • aport insuficient de proteine, mai ales de aminoacizi esențiali.

 

Alimentație înainte de medicație

Abordarea terapeutică corectă trebuie să fie extrem de prudentă și neagresivă, având în vedere echilibrul biologic deosebit de fragil al persoanelor cu ovare micropolichistice. Ar trebui început cu cel mai puternic medicament oferit de Natură - alimentul.

În acest context, numai o biochimie perfectă aliment - organism determină o secreție adecvată de insulină și normalizarea echilibrului metabolic - atât de necesar pentru normalizarea hormonilor ovarieni.

 

Echilibrul printr-un plan alimentar sănătos

O soluție foarte bună, pe care am recomandat-o cu succes în cariera mea de medic specialist obsteretică-ginecologie, este programul de nutriție Metabolic Balance. Acesta asigură o alimentație personalizată pe baza unor parametri obiectivi:

 • datele personale
 • 36 analize de sânge
 • impactul alimentelor asupra secreției de insulină
 • valoarea biologică a alimentelor
 • aportul corect de micro și macronutrienți

Alimentele selectate, din planul de nutriție Metabolic Balance, interacționează perfect cu biochimia ta internă, restabilind echilibrul metabolic delicat al persoanelor cu ovare micropolichistice. În plus, odată echilibrat, metabolismul permite scăderea în greutate și menținerea ei constantă pe termen lung.

 

Efectele gemoterapiei asupra afecțiunii ovarelor micropolichistice

Gemoterapia este tratamentul cel mai apropiat de natura umană, de structura noastră biologică. Acțiunea este directă, ținând cont că fitochimia acestor extracte, se pliază complet biochimiei mecanismului uman.

Prin structura și afinitatea lor celulară, extractele vegetale embrionare (gemoterapia) au efect modulator asupra secrețiilor hormonale, reprezentând un arsenal terapeutic cu efecte benefice reflectate clinic precum și în analizele de laborator.

Sub atentă supraveghere medicală, vei constata că rezultatele chimice și ecografice sunt evidente: aspectul ecografic normal, menstre regulate și, cel mai important, obținerea unei sarcini.

Prin programul Metabolic Balance, dar și prin integrarea gemoterapiei sub supervizare medicală calificată, problema ovarelor micropolichistice poate fi rezolvată.

 

Intelligentlife, good food,good life.