Fericirea noastră din farfurie…

De ce atunci când ținem o cură de slăbire sau o dietă avem o mină palidă, încercănată, nefericită, “trasă”? Suntem nefericiți pentru că ne considerăm lipsiți de una din plăcerile vieții? Suntem palizi, încercănați, nervoși și agitați pentru că suntem flămânzi?

Nimeni nu vrea să răspundă la aceste întrebări pentru că nimeni nu vrea să recunoască aceste lucruri în fapt.

 

Care e problema cu dietele și curele?

Dietele, curele de slăbire și regimurile alimentare sunt general valabile indiferent de vârstă, sex, înălțime, de activitatea fizică, de conformație, de particularitățile biologice.

Această lipsă de personalizare este o problemă în sine. Avem nevoie de alimentele potrivite metabolismului nostru, biochimiei unice a corpului nostru. În plus, există posibilitatea să avem un plan alimentar echilibrat care ține cont de preferințele noastre alimentare. Cu moderație, este posibil.

Revenind la curele restrictive, cele mai multe urmăresc niște obiective pe termen scurt dar neglijează echilibrul hormonal al corpului nostru.

SEROTONINA, hormonul fericirii noastre, este sintetizat și secretat, în cea mai mare parte în stomac și duoden. La rândul ei Doamna Fericire (serotonina) este sintetizată din Triptofan, aminoacid esențial. Ca orice alt aminoacid esențial, el nu este sintetizat de către organism, obligatoriu hrana noastră cea de toate zilele trebuie să-l conțină.

Îl găsim în ouă, lapte, brânzeturi, carne de curcan, nuci, banane, soia, fasole, mazăre.

Putem spune că fericirea trece prin stomac pentru că atunci când hrana este variată și ne furnizează toate elementele nutritive, organismul își poate sintetiza elementele “cheie” fără de care nu poate funcționa în condiții optime.

Nu există alimente exclusiviste sau super-alimente care să ne facă sănătoși sau frumoși. Toate sunt importante, toate aduc câte un element “esențial” organismului.

 

Care e alternativa sănătoasă

Pentru un slăbit sănătos și fără grimasa nefericirii, trebuie să:

  • apelăm nu la o dietă ci la un plan de nutriție echilibrat profesionist în funcție de parametrii noștri biologici și starea de sănătate
  • mâncam în funcție de necesitățile individuale și mai ales în funcție de profilul nostru metabolic pentru a ne asigura echilibrul hormonal

Slăbitul trebuie să se producă în condițiile în care sunt respectate toate standardele de sănătate: fizice, psihice și sufletești.

Doar așa, vom slăbi frumos, armonios, vom fi plini de energie, vioi, apți de muncă fizică și intelectuală.

Simplu și natural, fără medicamente, fără suplimente nutritive, fără înfometare.

 

Soluția recomadată de Dr. Ana Karimzadeh și clinica Intelligent Life

Înțelegând că orice cură sau dietă nu poate fi decât o soluție pe termen scurt și cunoscând importanța medicală a echilibrului metabolic și hormonal, am ales să recomandăm pacienților noștri soluția Metabolic Balance – un program personalizat de alimentație echilibrată care poate fi adoptată ca stil de alimentație pe termen lung. Este o soluție validată medical, fiind bazată pe studii realizate de Institutul Metabolic Balance din Germania pe parcursul ultimilor 25+ ani. 

Poți afla dacă ți se potrivește conceptul Metabolic Balance aici.

Pentru detalii nu ezita să ne contactezi telefonic sau să programezi o consultație. Ne găsești la adresa Str. Doctor Iatropol, nr. 14, sector 5, București