Colesterolul – Dușmanul tăcut al sănătății

Metabolic Balance Bucuresti Intelligentlife

 

Nu puțini oameni constată la analizele uzuale valori crescute ale colesterolului și trigliceridelor. E o temă de gândire și îngrijorare pentru majoritatea oamenilor.

 

De ce avem valori crescute ale colesterolului?

Adesea implicate în acest dezechilibru metabolic sunt:

 • o alimentație dezechilibrată 
 • un stil de viață sedentar
 • fumatul excesiv
 • consumul de alcool
 • o viață dezorganizată, haotică
 • stresul

Cel mai adesea sunt implicate alimente cu grăsimi hidrogenate (grăsimi trans = margarina), care se regăsesc în produse de patiserie, cofetărie și panificație. Un consum mare de carbohidrați determină dereglări metabolice cu transformarea acestora în grăsimi și depunerea lor în depozite adipoase.

Atenție la carbohidrații știuți (cartofi, orez, paste făinoase, pizza, fast-food, zahăr, dulciuri) dar, mai ales la zahărul ascuns în mai toate alimentele procesate industrial (lactate, brânzeturi, mezeluri, conserve).

În ciuda corelațiilor naturale pe care le facem, nu întotdeauna o alimentație bogata în grăsimi saturate și colesterol este cauza unor valori mari ale colesterolului și trigliceridelor la analizele de sânge.

 

De ce e atât de gravă prezența unei dislipidemii (colesterol și trigliceride crescute

Riscurile pentru sănătate sunt într-adevăr mari. Dislipidemia:

 • afectează arterele cu formarea plăcilor de aterom și favorizează arterioscleroză
 • îngustează vasele sanguine și crește riscul de accident vascular, în special coronarian și cerebral
 • constituie o gravă problemă de sănătate prin consecințe, de cele mai multe ori ireversibile

 

Colesterolul nu este întotdeauna un dușman

Pe de altă parte, trebuie știut că, colesterolul este o substanță necesară organismului, indispensabilă. El intră în structura membranelor celulare, în sinteza bilei (implicată în digestia lipidelor), indispensabil în metabolizarea vitaminelor A, D, E, K. Din colesterol se sintetizează vitamina D, hormonii sexoizi (estrogeni, progesteron, testosteron).

Trebuie știut că producerea în exces a colesterolului de către organism este o reacție de apărare la aciditatea mediului intern, datorită cataboliților ce rezultă din metabolizarea alimentelor, diverselor substanțe și medicamente utilizate zilnic.

Din aceste considerente, ar fi o greșeală capitală suprimarea totală sau reducerea drastică a aportului de colesterol prin alimentație și a inhibării producerii lui de către organism (ficat) prin medicamente.

 

Cum ne tratăm și cum prevenim această problemă de sănătate?

Informațiile, sfaturile și îndrumările abundă pe toate canalele informatice. Toată lumea știe că trebuie sa mănânce “light”, cu cât mai puține grăsimi saturate, cât mai multe fructe și legume, să facă mișcare etc.

Dar...

Concret, ce are de făcut un om cu dislipidemie (colesterol sau/și trigliceride crescute)?  Care sunt pașii pe care-i are de urmat și aplicarea concretă în viața de toate zilele a stilului de viață sănătos, este foarte greu. Totul este lăsat la libera înțelegere și percepție a fiecărui individ.

La Intelligent Life vă propunem o abordare inteligentă a acestei problem de sănătate. Soluția recomandată de noi este:

 • scăderea acidității mediului intern prin gemoterapie
 • reechilibrare metabolică
 • scăderea lipidelor sanguine

Folosim cu succes planurile personalizate de nutriție Metabolic Balance. Acestea asigură o alimentație diversificată și sănătoasă, adresată personal fiecărui individ în funcție de analizele de sânge (în special nivelul lipidelor sanguine) pe baza unui plan echilibrat de nutriție personalizat.

Programul de nutriție Metabolic Balance propune reechilibrarea metabolică ce are ca rezultat normalizarea constantelor biologice (colesterol total, LDL, HDL, trigliceride) și o reglare a greutății printr-o alimentație selectată științific în funcție de nevoile biologice concrete ale organismului.

În același timp se produce o reglare a senzației de foame și sațietate ce determină o stabilizare a greutății pe termen lung.

 

Alimentele din planul de nutriție personalizat sunt selectate având în vedere 2 coordonate:

 • 1. analizele de sânge
 • 2. valoarea biologică a alimentelor

Ce alimente sunt recomandate:

 • lipide de bună calitate, mono și polinesaturate (uleiuri presate la rece)
 • carbohidrați complecși din legume, fructe, pâine integrală, pâine de secară, cu o încărcătură glicemică mică, pe principiul “low glycemic and lipidic”
 • proteine animale și vegetale cu valoare biologică mare (carne, pește, leguminoase, tofu, lactate, ouă)

Planul de nutriție personalizat nu este o noțiune abstractă, intangibilă, greu de înțeles și imposibil de aplicat. Sub atenta îndrumare și supraveghere a medicului consilier Metabolic Balance de la Intelligentlife, vei pune în practică planul până în cel mai mic amănunt.

Vei constata cu surprindere scăderea colesterolului sanguin și, dacă este cazul, scăderea în greutate.

Consiliat și monitorizat profesionist, vei învăța să mănânci echilibrat și sănătos pentru toată viața, menținând valorile lipidelor sanguine în limite normale.

 

Beneficiile gemoterapiei

Este o terapie blândă, de mare eficacitate, cu efect benefic asupra organismului, având ca efect scăderea acidității mediului intern. Cu cât se va face o detoxifiere a sistemului limfatic mai profundă și mai completă, cu atât reacția de răspuns a organismului (producția de colesterol) va fi mai scăzută. Sunt mecanisme complexe, de mare precizie, asupra cărora nu trebuie să acționăm brutal, intempestiv. Natura umană, cel mai bine și cel mai corect, este a fi tratată tot prin natură, cu elemente simple de mare precizie și eficacitate.

Fitochimia acestor extracte gemoterapice se pliază perfect biochimiei organismului uman. Molecula de clorofilă are structura identică cu molecula de hemoglobină, diferența constând în elementul mineral: Fe la om și Mg la plante. Practic omul și plantele au același ”sânge”. Din acest motiv și efectul terapeutic extraordinar al gemoterapiei.

Valoarea crescută a colesterolului constituie o gravă problemă de sănătate, care trebuie corectată indiferent de vârstă, de ocupație, de îndatoriri sociale și familiale. Din acest motiv, fă o schimbare în viața ta. Rezultatele vor fi uimitoare.

 

Intelligentlife, good food,good life.