Imunitatea noastră cea de toate zilele

De cum se răcește vremea, din toamnă și până în primăvară, există o grijă comună, la majoritatea oamenilor, de a-și păstra sănătatea și de a fi în formă maximă.

 

Cum ne creștem imunitatea – soluțiile preferate de majoritate

  • prin medicamente: alopate (de sinteză chimică) sau naturiste (sunt cele la modă, administrate după bunul plac, fără o părere avizată și competentă, cât mai multe și mai variate)
  • prin alimentație – foarte multe legume și fructe autohtone, dar mai ales exotice

Oare toate eforturile noastre de a ne crește imunitatea au efectul pe care-l dorim?

Ar trebui să știm că sistemul imun are sediul în sistemul limfoid, format din vase limfatice și organe limfoide.

 

Care sunt, de fapt, primii pași e care ar trebui să-i facem:

  • o detoxifiere generală a organismului, de toxine exogene, de metale grele, dar mai ales de toxine endogene
  • o detoxifiere a sistemului limfatic (proces amplu, esențial) făcut sub strictă supraveghere medicală autorizată
  • neutralizarea radicalilor liberi excedentari

Simpla administrare de produse care cresc imunitatea, fără respectarea primilor trei pași esențiali, se va solda cu un eșec total. Vom fi în continuare vulnerabili în fața bacteriilor, virusurilor, paraziților. Menirea lor pe această lume este să existe și să ne agresioneze. Este tot ceea ce știu ei să facă. Dacă ne îmbolnăvim, vinovați suntem Noi și numai Noi, pentru că ne-a scăzut imunitatea.

Creșterea imunității este un proces complex care trebuie condus cu abilitate de către un medic avizat, care știe să abordeze holistic organismul uman (fizic, mental, spiritual).

Totul trebuie făcut riguros, științific, nimic care să forțeze și să suprasolicite mecanismele fiziologice ale organismului. Altfel, în timp, totul se poate transforma într-un dezastru, în suferință.

Terapia holistică reprezintă doar o fațetă a problemei. Cealaltă este reprezentată de către ALIMENTAȚIE care, dacă ar fi abordată cu seriozitate și responsabilitate, nu s-ar ajunge la deficiențe imune severe.

 

Cum acționează un plan de alimentație?

Problema este că am uitat să mâncăm simplu, alimente de bază și să respectăm reguli elementare de alimentație.

Toată lumea crede că este “specialist”, știind să se alimenteze după reguli personale (în funcție de preferințe) sau luate de pe internet. Puțini oameni sunt logici, apelând la un specialist, mai ales atunci când e vorba de o boală (o hepatită cu virus persistent, o infecție cu una sau mai multe tulpini de HPV, o infecție bacteriană cronică).

Lucrurile se vor remedia, încet, încet, făcând ceea ce trebuie, adică:

  •  alimentație corespunzătoare cu vârsta, sexul, activitatea fizică zilnică
  • creștere a imunității, după rigori științifice, numai după o amplă detoxifiere a organismului și neutralizarea radicalilor liberi

O alimentație corectă este “combustibilul” nostru zilnic pentru o bună funcționare a organismului, fie că avem un deficit sau un exces de greutate.

O imunitate scăzută nu se asociază întotdeauna cu o persoană slabă. Din contra, cel mai adesea, este o persoană supraponderală/obeză, uneori cu anemie feriprivă prin aport deficitar sau dezechilibrat. Ei consuma de obicei proteine animale de slabă calitate sau puține proteine, carbohidrați în exces și grăsimi ”trans” ce există din abundență în mâncarea tip fast food.

Din acest motiv, cel mai corect este să apelăm la un plan de nutriție strict individualizat, făcut punctual pentru fiecare individ în funcție de analizele de sânge și starea de sănătate.

 

Soluția Metabolic Balance – planuri alimentare personalizate în funcție de statusul biologic personal

Alimentele optime pentru noi vor interacționa cu “biochimia” noastră internă, ducând la o reechilibrare hormonală (începând cu secreția de insulină) și o reechilibrare metabolică a organismului.

În acest fel își va reîncărca “bateriile”, punând organismul pe noi coordonate hormonale, metabolice și energetice. În scurt timp, sub atenta îndrumare și supraveghere, vom constata că suntem tonici, vioi, plini de vitalitate, că trecem ușor peste variațiile de temperatură fără a ne îmbolnăvi.

Surpriza va fi și mai plăcută când vom constata că ”musafirii biologici” nepoftiți, care ne-au pus sănătatea în pericol luni sau ani de zile, au dispărut.

Nu este magie, minune sau șarlatanie. Pur și simplu ne creștem imunitatea în modul cel mai simplu cu putință. Mâncăm corect, simplu, după norme de bun simț, sub atenta îndrumare a unui medic-consilier nutriționist Metabolic Balance și ne creștem imunitatea cu medicamente din Natură, prescrise de un medic cu competență în medicina naturopată.