Gemoterapia - secretul unei detoxifieri reușite

Metabolic Balance Bucuresti Intelligentlife

 

Ce înseamnă o detoxifiere corectă? 

Detoxifierea este o metodă care a câștigat tot mai multă popularitate de câțiva ani. Totuși, puțină lume știe că o detoxifiere înseamnă altceva decât o curățare insistentă a colonului.

O detoxifiere cu adevărat eficientă și aducătoare de sănătate nu agresează organismul, ci îi susține mecanismele proprii de curățare prin folosirea unor produse cu acțiune specifică și blândă.

Din mass-media – chiar și din reclamele publicitare – ajung la noi mesaje prin care suntem îndemnați să luăm periodic măsuri pentru “curățarea” organismului. Și totuși, avem cu adevărat nevoie de detoxifiere mai mult decât o face organismul deja? Sau este detoxifierea doar o metodă cu substrat de marketing?

Părerile sunt împărțite – până și în rândul medicilor – atât în ceea ce privește necesitatea unor produse care să susțină sau/și să stimuleze suplimentar procesul de “curățare” a organismului, cât și în ceea ce privește modalitatea corectă de a face o detoxifiere.

 

De ce avem nevoie să ne detoxifiem?

Pentru că organismul uman este asaltat zilnic de reziduuri și toxine endogene, dar mai ales exogene, pe care le bem, le mâncăm, le inspirăm, le aplicăm pe piele sau le administrăm odată cu medicamentele și vaccinurile.

Da, chiar adunăm în corpul nostru atâtea toxine și reziduuri, încât avem nevoie de a întări acțiunea de neutralizare și de eliminare a lor.

Sistemul limfatic este cel care deține rolul cheie în tot acest proces. El preia de la nivelul fiecărei celule din țesuturi și organe substanțe ce rezultă din metabolismul celular, acestea fiind eliminate prin căile fiziologice de eliminare din organism: limfă, sânge, organe de eliminare (rinichi, ficat, intestin, piele, plămâni).

Este cert că la un moment dat munca sistemului limfatic și a organelor implicate în procesul fiziologic de detoxifiere este cu mult depășită. Pe lângă aceasta s-a răspândit și un alt fenomen contraproductiv pentru funcția sistemului limfatic – agentul de salubrizare al organismului – sedentarismul.

 

Cum dăunează sedentarismul funcției de „salubritate” a organismului nostru?

Sistemul limfatic își desfășoară circulația în paralel cu circulația sanguină, dar nu dispune de un sistem propriu de pompe de propulsie al limfei, ci se bazează pe forța de împingere produsă prin contracții musculare.

Or, în lipsa mișcării corpului, limfa – lichidul vâscos ce are rolul de a transporta reziduuri rezultate din metabolismul celular, substanțe toxice, germeni, ori alte diferite deșeuri către organele excretoare ale organismului – stagnează.

Ca urmare a încărcării “sistemului de canalizare” al corpului cu reziduuri acide, ce refulează în țesuturi, se produce efectul de acidoză limfatică, un preambul sigur pentru îmbolnăvire, dacă nu se iau cât mai repede măsuri.

 

Cum se restabilește echilibrul?

Măsurile suplimentare de detoxifiere sunt un ajutor necesar și real unui organism blocat și dezechilibrat din cauza toxinelor, reziduurilor și a agenților patogeni. Extractele vegetale embrionare (gemoterapice) sunt extrem de benefice pentru o detoxifiere profundă care se adresează drenării și detoxifierii sistemului limfatic.

Prin detoxifierea cu produse gemoterapice, toxinele din organism sunt neutralizate și transformate în forme mai puțin agresive, care pot fi mai ușor eliminate prin căile naturale de eliminare ale corpului, rinichi, ficat, intestin, piele, plămâni.

Astfel, extractele gemoterapice susțin eficient și totodată blând eforturile de drenare și eliminare a reziduurilor toxice, din organism.

Însă atenție!! Detoxifierea cu ajutorul produselor gemoterapice este eficientă prin asociere cu o dietă sănătoasă, care să conțină alimente gătite simplu, fără alimente procesate industrial și alimente tip fast food.

Pe de altă parte, nici o detoxifiere strict pe cale alimentară nu este ceea ce are nevoie un organism și așa slăbit și vulnerabil din cauza dezechilibrelor produse la nivel metabolic. De aceea combinarea cu gemoterapia conferă tocmai acea susținere de care organismul are nevoie pentru a nu se simți epuizat de eforturile de “curățenie”.

Extractele vegetale embrionare (gemoterapice) susțin organismul în propriile eforturi de detoxifiere, fără însă a scoate ceva forțat din corp.

NU în ultimul rând cele două – dieta și gemoterapia - trebuie asociate cu un program zilnic de măcar jumătate de oră de mișcare (mers pe jos în pas alert, jogging, dans, exerciții aerobice, pilates).

flacon-gemoterapie-2.png

Produsele gemoterapice acționează țintit

Gemoterapicele sunt produse naturale, obținute din țesuturi tinere, proaspete din plante (muguri, mlădițe, rădăcini tinere, sevă). Preparate dinamice, reactive și blânde în același timp, ele au acțiune specifică pe anumite sisteme și organe ale organismului, cărora le sprijină eforturile naturale de funcționare.

Foarte multe dintre gemoterapicele folosite acționează asupra rinichilor, ficatului, intestinului, sistemului limfatic, pielii și aparatului respirator, acestea fiind principalele sisteme de eliminare a reziduurilor din organism.

În cadrul schemelor de tratament prescrise de medicul cu competență în gemoterapie, se are în vedere o acțiune combinată a mai multor organe-cheie implicate în “curățarea” organismului. Astfel, remediile gemoterapice de drenaj limfatic se pot asocia, de exemplu, cu remedii de drenaj renal și cu remedii de susținere a glandelor suprarenale.

De altfel, strategiile folosite în gemoterapie pleacă de la premisa inter-relaționării tuturor organelor și părților componente ale organismului.

De exemplu, buna funcționare a intestinului susține buna funcționare a rinichilor și a sistemului limfatic și, invers, proasta funcționare a intestinului determină stagnarea sistemului limfatic din pereții intestinali și o proastă funcționare a rinichilor.

O dovadă a acestei strânse corelații este faptul că multe persoane care suferă de constipație sunt susceptibile la infecții urinare, dar și la infecții respiratorii, efect al stagnării limfatice în partea superioară a corpului.

De aceea, o schemă de tratament ce vizează drenajul tractului digestiv va conține, în majoritatea situațiilor, și produse gemoterapice pentru drenajul limfatic și renal.

Iată de ce o detoxifiere în care dieta de “curățare” va fi asociată cu gemoterapia va fi percepută de întregul organism drept un ajutor și va fi o reușită.

 

Intelligentlife, good food,good life.