Gemoterapia – esența plantelor pentru sănătate

Metabolic Balance Bucuresti Intelligentlife

 

Ce este gemoterapia?

Gemoterapia este o fitoterapie nouă, modernă, științifică, ce utilizează extracte din plante - adevărate medicamente, cu acțiune terapeutică excelentă.

Extractele gemoterapice sunt obținute din țesuturi embrionare vegetale existente în muguri, mlădițe, rădăcini tinere etc. Aceste țesuturi tinere, în primele patru ore de la recoltare, constituie materia primă din care se extrag  medicamente naturale, sintetizate de Natură pentru anumite celule din organism (celula osoasă, hepatică, enterocit, sistem nervos vegetativ digestiv etc.).

Țesuturile embrionare vegetale au caractere biologice și terapeutice mult superioare plantei adulte, deoarece:

  • conțin anumite substanțe prezente într-un anumit moment al dezvoltării vegetale, care dispar în planta adultă.
  • celulele stem vegetale din aceste țesuturi embrionare conțin informația a întregii plante adulte (rădăcina – tulpina - frunze – boboci - flori) și implicit calitățile terapeutice ale acestora.
  • conțin principii active concentrate în complexe fitochimice proprii fiecărei plante, care interacționează specific cu celulele umane.

Studii fitochimice complexe scot în evidență în muguri și mlădițe, precum și în extractele lor gemoterapice, substanțe active biologic cu rol farmacologic bine definit asupra organismului.

Standardizarea după Farmacopeea Europeană și gruparea lor în funcție de acțiunea asupra anumitor celule și țesuturi, fac din extractele gemoterapice medicamente cu acțiune la fel de bună ca medicamentele alopate, dar fără reacțiile adverse de temut ale acestora.

Studiile pe Clase și Familii botanice permit cunoașterea substanțelor active de grup și individuale, precum și acțiunea acestora la nivelul organismului uman.

Astfel medicul poate să alcătuiască o strategie terapeutică în funcție de:

  • 1. Stadiul evolutiv al bolii (clinic, analize de laborator, investigații paraclinice).
  • 2. Caracterele terapeutice ale fiecărei plante și acțiunea sinergică/complementară cu alte extracte gemoterapice sau fitoterapie clasică.
  • 3. Terapia actuală alopată  ​​​​​​

 

Intelligentlife, good food,good life.

gemoterapie intelligent life

Cum funcționează gemoterapia?

Gemoterapia, prin esența ei, reprezintă o modalitate complexă de abordare terapeutică a omului bolnav - HOLISTICĂ, cu identificarea cauzelor și mecanismelor provocatoare de boală.

De aici și rezultă succesul terapeutic al gemoterapiei, nefiind tratate doar simptomele supărătoare ce aduc omul la doctor. Nu este tratată doar boala în sine, ci omul bolnav, ținând cont de terenul biologic individual și contextul psiho-emoțional.

Nu poți trata o afecțiune ginecologică dacă nu ții cont de suferințele intercurente ale femeii (astm bronșic, hepatită cronică, HTA etc) și de contextul psiho-emoțional. Totul face parte dintr-un întreg biologic unic - care trebuie tratat în funcție de particularitățile individuale.

Pentru aceiași boală, bolnavii sunt extrem de diferiți. Din această cauză, de foarte multe ori, protocoalele terapeutice, extrem de rigide și impersonale, nu aduc nici o îmbunătățire în viața bolnavului.

Gemoterapia oferă posibilitatea unei terapii blânde, de mare eficacitate, ce declanșează un proces de reconstrucție tisulară și vindecare de înaltă specificitate.

Prin gemoterapie se poate trata orice afecțiune, indiferent de vârstă, fie ca terapie de sine stătătoare sau în completarea  medicației alopate.

Rezultatele terapeutice sunt de excepție și pe termen lung, fără reacții adverse și fără suferințe suplimentare. Pentru mai multe detalii vă așteptăm în cadrul clinicii Intelligent Life, Str. Doctor Iatropol, nr. 14, sector 5, București.