Arta de a mânca, stilul de a trăi
Categoria: Nutritie / În data de: 30 ian. 2017
Categoria: Nutritie / În data de: 30 ian. 2017
La Intelligent Life credem că toate lucrurile în viață vin într-o anumită ordine și ne duc pe un anumit drum, ajutându-ne să evoluăm ca oameni. Valorile după care ne ghidăm în această călătorie sunt expuse mai jos.
Dacă rezonezi cu valorile acestea și înțelegi importanța și potențialul lor să îți schimbe viața în bine înseamnă că vom avea o chimie doctor-pacient foarte bună și te așteptăm în cadrul clinicii noastre.
Trebuie amintit, de la început, un mare adevăr: poți avea o alimentație echilibrată numai dacă ai o viață echilibrată. Ca să fie îndeplinită această condiție, fiecare om ar trebui să trăiască în funcție de abilitățile propriului organism, să nu-l oblige, și mai ales să nu-l forțeze, să atingă un standard fizic, mintal și emoțional intangibil.
Stilul nostru de a trăi trebuie să se desfășoare pe două coordonate: moderația și simplitatea. Să urmăm o regulă ca fiecare masă să fie simplă, îmbietoare, gustoasă, ușor digerabilă. De câte ori, după o masă cu o mare varietate de alimente, mai ales proteice (pește, fructe de mare, carne) nu ai simțit că ai o digestie dificilă sau chiar ai făcut indigestie? Stomacul procesează și asimilează, cel mai bine, un singur tip de aliment, mai ales proteina.
Nu este o noutate și nici nu reprezintă concluzia ultimelor cercetări științifice, că sănătatea trebuie menținută sau redobândită printr-un stil de viață simplu și echilibrat, și mai ales printr-o alimentație naturală, corectă și sănătoasă.
Alimentația noastră zilnică ar trebui să îndeplinească câteva condiții esențiale: să hrănească corpul, să răsfețe simțurile, să alinte sufletul.
Dacă toate aceste calități esențiale au ca fundament Bunele Obiceiuri Alimentare, hrana capătă valențe deosebite, punând în valoare substanțele nutritive esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Cei ambițioși și competitivi ar trebui să știe că micile și marile realizări sunt obținute prin calm și liniște interioară, pe fundalul unei vieți echilibrate, în care fiecare își cunoaște limitele și posibilitățile.
O foarte mare importanță o are ambientul psiho-emoțional al fiecărei mese. Nu te așezi la masă supărat, nu te cerți și nu ai discuții în contradictoriu în timpul cât mănânci.
Între creier și sistemul nervos digestiv există o strânsă interdependență funcțională, se influențează reciproc și se condiționează reciproc. Sistemul nervos ce enervează tubul digestiv, “creierul enteric”, nu a creat capodopere literare și nu a făcut descoperiri științifice. În schimb asigură funcționalitatea celui mai important sistem din organism, sistemul digestiv. Perturbarea bunei funcționări a sistemului nervos enteric de către creier, prin supărări și stres, influențează negativ procesul de digestie și cel de asimilare.
*
Acestea sunt valorile noastre. Te regăsești? Dacă da, e un semn că poți apela cu încredere la echipa noastră pentru îndrumare pentru o viață mai sănătoasă printr-o alimentație echilibrată întemeiată medical.