Conceptul de nutritie german Metabolic Balance®

  • Propune reglarea greutatii corporale printr-o reechilibrare metabolica si hormonala in mod natural si fiziologic.
  • Acest deziderat se realizeaza printr-o alimentatie proprie fiecarui individ in functie de nevoile lui biologice.

Cum functioneaza un plan de nutritie personalizat?

Alimentele din plan nu sunt selectate dupa principiul caloric. Ele sunt alese in functie de valoarea analizelor de sange si dupa impactul asupra secretiei de insulina (carbohidrati cu lanturi lungi, alimente cu incarcatura glicemica mica).

In felul acesta se realizeaza o reechilibrare hormonala (datorita conexiunilor insulinei cu alti hormoni din organism) si o reechilibrare metabolica, elemente estentiale pentru scaderea in greutate si/sau normalizarea analizelor de sange.

Cum atingeti greutatea dorita?

Sub atenta indrumare a medicului, alimentatia ta de pana acuma, cu intolerante, aversuni si preferinte alimentare, o veti adapta la un profil de viata sanatos si echilibrat. Veti invata sa implementati reguli de alimentatie simple, de baza, elementare, astfel incat planul sa nu devina o povara sau o sanctiune de viata. El va deveni a doua ta natura, o modalitate de a trai.

Etapele planului de nutritie:

1. O prima intalnire cu medicul in care acesta va evalua:

  • stilul tau de viata
  • stilul tau de a manca
  • compozitia greutatii corporale prin Bioimpedance Analysis (esentiala pentru aprecierea starii tale de sanatate si o evaluare corecta a startului)
  • starea ta de sanatate/ boala, medicamentele pe care le administrezi
  • datele antropometrice (inaltime, perimetre)

2. Prelevarea analizelor de sange (35 de constant biologice)

3. Realizarea planului de nutritive in functie de analizele de sange si starea ta de sanatate

4. Implementarea planului de nutritie, pas cu pas cu ajutorul medicului consilier Metabolic Balance®.

Cine poate beneficia?

  • Persoanele cu probleme de greutate corporala, cei mai adesea obezi si supraponderali, dar si persoane cu deficit de greutate.
  • Persoanele cu probleme de sanatate determinate de o alimentatie dezechilibrata: diabet, guta, colesterol, triglicerid lipide totale crescute, hipertensiune arterialosteoporoza, boli ale aparatului osteoarticular, boli dermatologice, alergii, ovare micropolichistice, infertilitate masculine si feminina, copii obezi sau supraponderali peste 8 ani.
  • Persoanele de orice varsta care doresc sa fie pline de vitalitate, cu o greutate optima si constanta, care doresc sa-si imbunatateasca calitatea vietii.