gemoterapia

Este cea mai noua si cea mai revolutionara ramura a fitoterapiei, practic este o bioterapie cu tesuturi embrionare vegetale din muguri si mladite. Cercetarile stiintifice au demonstrat ca actiunea lor terapeutica se bazeaza pe existenta de complexe fitochimice ce actioneaza la nivel de celula si tesut uman.

Aceste produse sunt obtinute dupa o metoda standardizata a Farmacopeii Franceze din 1965 iar din 2011 a Farmacopeii Europene.

Extractele gemoterapice avand in componenta lor substante naturale, recunoscute si acceptate de organism, practic sunt lipsite de reactiile adverse de temut ale medicamentelor alopate (de sinteza chimica). Numai in acest mod se explica larga lor aplicabilitate intr-o multitudine de boli, la orice virsta, fara a provoca reactii adverse, care la rindul lor trebuiesc tratate.

Ce tratam prin gemoterapie?

O gama foarte mare de afectiuni, din cele mai diferite, de la copilul mic pana la omul in varsta:

  • boli ale aparatului respirator: sinuzite, bronsite, emfizem, astm bronsic alergic etc
  • boli ale aparatului cardio vascular: HTA, cardiopatie ischemica, sechele infarct miocard, arterita, tromboflebita, varice.
  • boli ale aparatului digestiv: ulcer gastroduodenal, gastrite, pancreatite, colecistite, hepatite cronice, colopatii etc.
  • boli ale aparatului urogenital: infectii urinare, litiaza renala, adenom de prostata, afectiuni ginecologice (fibrom uterin, ovare micropolichistice, sterilitate, infertilitate).
  • boli metabolice: diabet tip 1 si 2, dislipidemii (colesterol, trigliceride, lipide totale crescute) etc.
  • boli ale aparatului osteoarticular: artroze, poliartrita cronica evolutiva, osteoporoza etc
  • boli autoimune etc.
flacon gemoterapie 2

Gemoterapia ofera posibilitatea unei terapii blande de mare eficacitate, ce declanseaza un proces de reconstructie tisulara si vindecare de inalta specificitate.

Pentru a obtine rezultate deosebite prin aceasta terapie, medicul trebuie sa respecte urmatoarele conditii:

  1. O buna cunoastere a extractelor vegetale si a mecanismelor lor de actiune la nivel de tesut si organ.
  2. O buna cunoastere a fitosociologiei plantelor (actiunea lor sinergica sau/si complementara); numai sub acest aspect  administrarea a doua sau mai multe extracte poate avea actiune terapeutica.
  3. O cunoastere aprofundata a pacientului (clinic, analize de laborator, echografii, CT etc) si abordarea lui dupa principiile medicinei integrative (fizic, mental, spiritual).

Este de la sine inteles, in lumina celor expuse, la ce riscuri se expune un om care recurge la automedicatie sau cumpara si administreaza aceste extracte la sfatul unui neprofesionist.