Intelligent Life = Varsta Cronologica < Varsta Metabolica

Atunci cand doresti o evaluare a starii de sanatate, metoda cea mai corecta este analiza greutatii corporale prin Bioimpedance Analysis (BIA). Metoda consta in analiza:

  • cantitativa si procentuala a elementelor structural ale organismului (muschi, oase, tesut adipos, apa)
  • indice de masa corporala
  • nivelului de grasime viscerala
  • varsta metabolica
bio-impedanta

Indica daca suntem obezi, supraponderali, daca avem greutatea normala sau subnormala. Un IMC crescut este un factor de risc major pentru:

  • boli cardio vasculare
  • diabet zaharat
  • cancer (endometru, san, colon)

Cu Cat IMC este mai mare, cu atat rriscul de aparitie al acestor boli este mare. Se apreciaza ca unul din 10 decese premature (20-64 de ani) se datoreaza obezitatii.

Nivelul de grasime viscerala este un alt element important al ecuatiei de sanatate. Grasimea care se depune in jurul organelor, in special organe abominale, este o grasime metabolic activa, care secreta anumite substante si enzime cu impact devastator asupra vaselor sangvine, de unde si riscurile de accident vascular cerebral si coronarian.

Este reflectarea cea mai corecta a varstei tale biologice si a starii de sanatate. Cu cat decalajul intre varsta cronologica si varsta metabolica este mai mare, cu atat starea de sanatate pune problem mai mari.

Toate aceste elemente (tesut adipos, IMC, varsta metabolica, nivel de grasime viscerala) vor fi analizate si explicate in context clinic. Vei constata ca toate datele sunt strict personalizate in functie de inaltime, greutate, sex, varsta, activitate fizica zilnica.

Mentinerea celor trei indicatori supreme (IMC, nivel de grasime viscerala si varsta metabolica) in limite normale, va asgura sanatatea prezenta si viitoare si fac parte dintr-un stil de viata echilibrat si sanatatos.

Cantarirea prin BIA este punctual de plecare pentru ceea ce vrei sa stii si sa faci pentru sanatatea ta.

Oferta speciala pentru BioImpedanta. Programeaza-te pentru o evaluare a starii de sanatate !